Vooraankondiging boek: De kracht van Zijn wie ik ben

Shielta Ramautarsing doorbreekt het zwijgen met haar autobiografisch verhaal “De kracht van Zijn wie ik ben”. Vanuit haar Hindoestaanse achtergrond schrijft zij over haar ervaringen met huiselijk geweld en haar onderdrukte positie als meisje binnen het gezin. Zij neemt op een adembenemende manier de lezer mee in haar proces naar heling. Hiermee stelt zij op persoonlijke wijze taboes rondom de positie van vrouwen en geweld binnen de samenleving aan de orde.

Naast de maatschappelijke discussie zal menig lezer zich kunnen herkennen in de gezins- en gemeenschapsdynamiek die wordt omschreven. De lezer krijgt handvatten aangereikt en doet inspiratie op om zelf de weg naar heling te vinden.

“Geen enkel kind zou zich zo mogen voelen. Ik heb zelf als kind een rolmodel gemist. Iemand die hier doorheen is gegaan en aan wie ik mij had kunnen optrekken. Ik hoop dat mijn verhaal veel kinderen en hun ouders zal bereiken”, aldus Shielta Ramautarsing.

In het boek wordt de context geschetst van de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Toch weet Shielta iets te raken wat ons allemaal aangaat. De universele rechten van het kind. Het is dan ook geen toeval dat het boek op 20 november 2017, Internationale dag van de Rechten van het Kind, uitkomt.

Voor meer informatie : uitgeverij tattwa