Vergoedingen

U heeft behoefte aan coaching en wilt graag precies weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren om toegang te krijgen tot een coachbudget.

Vergoedingsmogelijkheden

Bekijk het stappenplan hieronder om uit te zoeken welke optie voor u geschikt is.
Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan en bespreek onderstaande opties, onze ervaring is dat veel cliënten het coachtraject of training van hun werkgever vergoed hebben gekregen.

Optie 1 Check uw CAO

Werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan iedere jaar voor u gereserveerd door uw werkgever en kan na overleg met uw werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. U kunt uw CAO online vinden of bij uw HR manager opvragen.

Optie 2 Ga de mogelijkheden na bij uw HR-Manager

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers!
Heeft u nog niet om een coachbudget gevraagd? U kunt sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek aanvragen. U kunt dan meteen (tijdens het gratis oriëntatie gesprek of tijdens een coachgesprek als u al bent begonnen met uw traject) uitdenken hoe u uw coachbudget met uw HR manager kunt bespreken. De coach kan tevens een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Optie 3 Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur

Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar uw manager of zelfs de directeur. Ook in dat geval kunt u gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen zodat wij  u kunnen helpen met een plan en een offerte voorstel die u dan daarna kunt overleggen met de directeur of leidinggevende.

Optie 4 Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Optie 5 Belastingaftrek voor particulieren 

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, of er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro.

Optie 6 Particulier tarief 

Tevens bieden we u de mogelijkheid om coachgesprekken te voeren voor een particuliere tarief indien u geen zakelijk coachbudget krijgt of als deze op is.

Tarieven 2017

  • Voor individuele particuliere coaching : vraag vrijblijvend naar het tarief.
  • Voor het oriëntatiegesprek worden geen kosten in rekening gebracht.
  • Voor organisaties levert Wij Zij & Ik maatwerk; prijs op basis van offerte.

WIJ ZIJ & IK is aangesloten bij de branchevereniging voor coaches NOBCO en hanteert hun Algemene Voorwaarden en Ethische Gedragscode. 

nobco-grijs