Skip to main content
Shielta, jouw boek is wat betreft slachtoffer- en daderschap een eyeopener. Waarom wil je je verhaal delen met de wereld?

‘Ik wist al langere tijd dat ik mijn verhaal wilde opschrijven. Alleen had ik gedacht dat dat moment nog verder weg zou zijn. Ik geloof dat anderen erbij gebaat kunnen zijn. Ik zelf een rolmodel gemist en hoop door mijn verhaal te delen ook anderen tot heling komen en hun zwijgen durven te doorbreken. Het is mijn intentie om de pijn te overstijgen. Niemand heeft er iets aan als je wijst naar een ander. Doordat mijn pijn er niet mocht zijn, was ik ver van mezelf vandaan geraakt en de eerste stap hieruit was te gaan praten over wat er gebeurd is. Ik ging naar een psycholoog en moest mijn verleden gaan erkennen. Ik praatte ook met dierbare vriendinnen. Het eindelijk kunnen en durven delen was een hele stap. Want daardoor kom ik mijn verleden een plek geven en verwerken. Vervolgens was het een uitdaging om niet in verwijt te blijven zitten. Zo ben ik gaan zoeken naar waarom mijn vader was wie hij was en waarom mijn moeder was wie zij was.’

Oorspronkelijk gepubliceerd in ‘School voor coaching: slachtofferschap en daderschap’ Voor het volledige artikel klik hier .