Ervaringen

Workshop Een culturele blik op verzuim

In opdracht van Solid Sense gaf ik deze workshop aan leidinggevenden en re-integratie managers van een grote landelijke overheidsorganisatie.
De workshop is gemiddeld met een ruime 9 beoordeeld. Daarbij werd aangegeven dat de titel de lading niet dekt en veel meer is dan een culturele blik. Onderstaand een greep uit de reacties:

– “Zeer waardevol, mooie balans oefeningen en theorie. Heb inzicht in mezelf gekregen en handvatten hoe met medewerkers te communiceren. De workshop was fantastisch en verrijkend.  Deze training niet alleen aanbieden aan leidinggevenden, maar ook aan HR en medewerkers. Trainster is open, persoonlijk, helder en heel prettig”.
–  “Een ieder zou deze workshop moeten volgen om de ander beter te begrijpen, c.q.  in te leven in de ander “.
– “Zeer verrassende workshop. Biedt veel meer inzichten dan alleen een bril op cultureel verzuim. Op veel fronten toepasbaar. Aanrader”!!
– “De workshop geeft inzichten in jezelf en anderen. Het heeft me geleerd en bevestigd dat we met wat meer begrip en bewustwording jezelf en elkaar kunnen verrijken”.
–  “Een ieder zou deze workshop moeten volgen om de ander beter te begrijpen, c.q.  in te leven in de ander “.
– “De workshop brengt inzicht in het handelen/gedrag van mensen en is toepasbaar in het omgaan met mensen op allerlei manieren en niveaus.
– “De workshop geeft veel inzichten  en is zeer praktisch toepasbaar. Trainster was kundig en heel inspirerend”. 


Workshop Leidinggeven aan Diversiteit en Inclusie

Deze workshop vond plaats in opdracht van het A + O fonds Rijk voor medewerkers in de hogere functieschalen met een bi-culturele achtergrond in het kader van het Crossmentoring Programma. De workshop is s zowel gegeven aan de mentoren (directieleden) als aan de mentees.  Onderstaand een overzicht van reacties n.a.v. de workshop:

Kristina Bozic: Dat gevoel dat je maar niet in woorden uitgedrukt krijgt, kan de workshop begeleider maar al te goed vertalen. Zoveel (h)erkenning en rust dat dat geeft. Uiteindelijk realiseer je je alleen maar dat je jouw bi-culturele achtergrond nog verder kan benutten.

Amina el Mellahi: Dit is geen standaard verhaal over diversiteit en inclusie. Allemaal nieuwe dingen geleerd. Heel bruikbaar in de interactie. Workshopbegeleider biedt vertrouwen en creëert een open en veilige sfeer.

Mohamed Rehehaoui: De schematische weergave van de worsteling die een bi-cultureel ervaart zijn herkenbaar en tegelijkertijd een eye-opener.

Varsha Harkisoen: Zeer interessante workshop die meer inzicht en bewustwording creëert ten aanzien van het eigen gedrag en dat van de ander.

Karima Oueddan: Inclusief leiderschap is noodzakelijk voor inclusie op de werkvloer op alle lagen. Deze workshop benadrukt en licht toe waarom en hoe we dat kunnen bereiken.

Augusto de Campos Neto: Wil men veranderen dan dient men bij zichzelf te starten. Start dan met deze workshop.

Bharti Nannan: Een eye-openend programma. Verrijkend voor elke organisatie, leidinggevende en medewerker. Op naar een inclusieve samenleving, met z’n allen.

Anoniem: Goede balans tussen praktijk,  theorie en voorbeelden. De workshop heeft bewustwording gecreëerd en geeft een beeld over hoe om te gaan met botsingen die kunnen ontstaan vanuit culturen. Hoe deze om te zetten in kansen! Een prettige workshop die leidt tot mooie inzichten en bewustwording.


Ramona B

Door inzichten die ik meekreeg van Shielta heb ik meer verwerkt dan in 1o jaar psychotherapie. Ze weet de juiste vragen te stellen en door te vragen. Ze oordeelt niet, heeft geduld en weet wat ik nodig heb. Ze is warm, coachend en streng als het moet.


Isabelle van Steveninck, Interim Programmamanager Provincie Zuid Holland

Shielta heeft mij begeleidt bij het coachen van een statushouder uit Iran die werkervaring bij ons opdoet. Shielta weet goed richting te geven aan jouw rol als coach, biedt nieuwe inzichten in je eigen competenties en is een heel prettige gesprekpartner!


Inge (24 jaar)

Ik heb veel gehad aan de sessies met Shielta. Ik vond het fijn dat Shielta gesprekken en actief bezig zijn combineerde tijdens de sessies. Iedere keer als ik bij haar geweest was, kwam ik weer met nieuwe ideeën thuis en had ik zin om met haar tips aan de slag te gaan.


Nandini (27 jaar)

Iets langer dan een jaar geleden heb ik contact opgenomen met Shielta, omdat ik ergens doorheen ging, waarvan ik wist dat ik het niet alleen zou kunnen en hulp nodig had. Ik had Shielta nog niet eerder ontmoet of gesproken, maar na mijn eerste gesprek voelde ik mij gemakkelijk en vertrouwd bij haar. Nu iets langer dan een jaar verder had ik niet gedacht dat ik zo sterk zou zijn als dat ik momenteel ben.
Hetgeen waar ik vorig jaar contact voor heb opgenomen met Shielta komt nu bijna niet meer ter sprake. Toch blijf ik met Shielta met enige regelmaat spreken. Daar waar wij een arts voor medisch advies raadplegen of een financieel adviseur voor een hypotheek, zo is Shielta mijn adviseur voor de dagelijkse issues en struggles waar ik tegen aan loop, moeite mee heb of hulp bij kan gebruiken.


Trees Zuijderwijk, doelgroepencoördinator, Provincie Zuid Holland (PZH)

Shielta Ramautarsing is vanaf juli 2016 werkzaam bij PZH als externe coach voor  mentoren die een statushouder begeleiden op een werkervaringsplaats. Ook in 2017 gaat Shielta deze en nieuwe mentoren begeleiden. Shielta wordt omschreven als een prettig en deskundig persoon. Empathisch en invoelend, die snel een beeld heeft van mensen en situaties. Door goed door te vragen komt zij snel tot de kern van zaken. Haar adviezen worden serieus genomen en indien mogelijk nageleefd/uitgevoerd. Door met haar te sparren en of spiegelen ontstaat er meer en sneller inzicht en/of overzicht, hetgeen als zeer prettig ervaren wordt. De mentoren gaan graag naar een bijeenkomst met haar, omdat het hen ook verder brengt als persoon en niet alleen als functionaris.


Elvira Claassen, accountmanager Solid Sense

‘Als collega binnen het Solid Sense team werk ik regelmatig samen met Shielta, haar professionele aanpak en expertise op het gebied van diversiteit en inclusie met als toegevoegde waarde Shielta als mens, haar empathie & het kunnen verplaatsen in ieder mens, het luisteren maakt voor mij het verschil. Het is een bekwaamheid die je raakt omdat Shielta zich op een persoonlijke manier zal inleven in elke situatie waarin zij  niet schroomt om zich kwetsbaar op te stellen’.


Rosita Dewki, docent en supervisor Haagse Hogeschool

Ik heb Shielta leren kennen als een betrokken coach die werkt vanuit haar hart. Shielta is één van die mensen die mij op mijn levenspad heeft mogen begeleiden en zij heeft  een blijvend spoor achtergelaten. Zij is in staat om je veilig te laten voelen tijdens het stukje van de reis die zij samen met je maakt en waarbij je nieuwe inzichten meekrijgt. Zij is een sterke persoonlijkheid, die als coach in de huid van de ander weet te kruipen. Ze brengt je bij je kern door vragen te stellen die je raken. Wat haar uniek maakt is de haar wijsheid en creativiteit in combinatie met het vermogen om haar hart te volgen en jou bij je hart te brengen. Ze is betrokken, invoelend, scherp en ze durft buiten de gebaande paden te werken. Complexe vragen gaat zij niet uit de weg en zij weet de kunst van het leven over te brengen.


Marjan Heitman, Manager HRM, ministerie Infrastructuur en Milieu

‘Shielta Ramautarsing heeft in 2016 een nuttige, interessante en inspirerende workshop culturele diversiteit gegeven voor de 1e lijn HRM adviseurs. Er werden vooral nieuwe en bruikbare tools aangereikt waar de adviseurs daadwerkelijk in de praktijk mee aan de slag kunnen. Ze kunnen hierdoor meer handvaten meegeven aan de managers in hun verzorgingsgebieden! En kregen tips om culturele diversiteit nog meer te laten aanslaan. Al met al een waardevolle workshop van paar uur die je echt op dit thema een aantal stappen verder brengt als adviseur. Zeker aan te raden. Ook geschikt voor managers die daadwerkelijk stappen willen zetten in het leiding geven aan een (cultureel) divers team’.


Willemine Ridderhof, Klantmanager Winnock Rotterdam & Breda

Reactie n.a.v. de Workshop Preventie van ongrijpbaar ziekteverzuim vanuit een culturele blik op trauma: ‘Shielta Ramautarsing is trainer, coach én ervaringsdeskundige op het onderwerp PTSS. Zij geeft de toehoorder inzicht in de belevingswereld van westerse -en niet westerse mensen. Dit doet zij aan de hand van duidelijke theorieën. Als uw medewerker vanuit een ander perspectief naar de wereld kijkt, is het belangrijk om daar in het gesprek met hem op aan te sluiten. Dan pas bent u in staat ‘de ander te zien’ en een passende benadering te kiezen. Hierdoor kan verzuim voorkomen worden. Shielta brengt haar verhaal op een rustige en bijna mystieke manier. Het maakt grote indruk bij de aanwezigen!’


Workshop Migratie en Trauma, International Organization of Migration 

Yussia Medani: heel interessante workshop over trauma. Zeker een aanrader. Migratie is ook trauma!

Lisa: nuttige en inzichtelijke workshop, waar iedereen baat bij heeft ongeacht eigen situatie.

Liselotte de Langen: de workshop heeft mij veel geleerd over trauma’s, de manier waarop deze kunnen ontstaan en uitmonden in PTSS. Opvallend vond ik dat trauma’s veel vaker voorkomen dan ik dacht en waar ik niet eerder bij stil heb gestaan.

Reacties anoniem: heel interessante workshop die mij inzichten heeft gegeven in mezelf en de mensen om me heen.
Interessante workshop vanuit persoonlijke aanpak. Trainer heeft veel kennis van zaken en brengt dit goed over.

Eva Kooenstra: de workshop gaf mijn inzicht in waar ik nog vanuit vooroordelen naar de ander kijk en handvaten hoe ik hiermee om kan gaan en het gesprek kan aangaan.

Jessica: Shielta brengt op een overzichtelijke en persoonlijke manier meer inzicht in het thema trauma. Leerzaam en interactief tegelijk!


Oesha Sewtahal 

Ik ben erg blij dat ik Shielta  heb leren kennen. Als coach heeft ze mij inzichten geven in de stukken waar ik mee worstelde op thema’s als  geluk, denken ik oplossingen in plaats van problemen en uitvinden wie ik echt ben. Maar ook het omgaan met ontslag en verdere stappen in mijn loopbaan zijn in de coaching aan bod gekomen. Shielta doet haar werk met passie,  heel veel liefde en vrouwelijke energie. Door haar durf ik uit mijn comfortzone te komen en daarbij fouten te maken, omdat ik weet dat zij mij opvangt. Dat ik mag leren. Ze is open, authentiek, direct en bevlogen. Ik kan alleen maar zeggen: “Shielta dankjewel voor het dichterbij brengen van mijn eigen IK”.


Workshop Herkennen van trauma’s  op de werkvloer bij (bi-culturele) medewerkers, Dak Kindercentra 

Ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van coachingsbureau Solide Sense.

Ellen de Jong, Senior HR-adviseur: heldere informatie, waaruit de ervaring en deskundigheid van de trainer blijkt.Goed afgestemd op de behoefte van de organisatie en deelnemers.
‘De training heeft ons waardevolle inzichten gegeven. Bij kwesties waar onze medewerkers in de combinatie tussen werk en privé mee te maken hebben, kunnen wij hierdoor in de begeleiding bewuster inspelen op de diversiteit in achtergronden en het omgaan met – traumatische – ervaringen.’

Saskia Vredenberg, unit manager: Blij dat ik heb aangedrongen op een workshop als deze. Bevestigd gekregen hoe waardevol de input ervan is en hoe we (bi-culturele) medewerkers beter kunnen “verstaan”.

Daniëlle Vooys, unit manager: leuk, waardevol, nuttig. Zet aan tot denken en handelen.

Connie, unit manager: veel kennis opgedaan over waar gedrag vandaan komt bij bi-culturele collega’s en inzage in ziekteverzuim gekregen. Handvatten gekregen over mijn eigen manier van benaderen van deze collega’s.

Famke Compangen, unit manager: inspirerend, met veel begrip en openheid gegeven.

Marjolijn Groenevelt, unit manager: positieve, informatieve en ook interactieve training.


Mirjam de Roode, Welzijn Rijswijk

Wat ik meeneem uit de workshop Geweldloze Communicatie: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Denk na over wat voor invloed jij op situatie kunt hebben”.


Petra Egermont, Welzijn Rijswijk

De workshop Geweldloze Communicatie was erg verrassend in positieve zin, totaal anders dan ik dacht dat het zou zijn.


Sharien Baksoellah, HR-adviseur, ministerie Infrastructuur en Mileu

N.a.v. workshop culturele diversiteit: erg leerzaam en een eye-opener voor jezelf en managers.


Djai Murli, HR-adviseur Ministerie I & M

N.a.v. workshop culturele diversiteit: Shielta heeft veel kennis over en ervaring met het onderwerp interculturele leiderschapsvaardigheden. Een prettige workshop.


Deega Ali, Riskmanager ABN-AMRO 

Shielta begrijpt heel goed wat je doormaakt als cultureel talent op de Nederlandse werkvloer en van waaruit je beslissingen neemt. Ik denk dat coachingsinstellingen als De Baak, deze vorm van coaching  niet bieden.  Als coachee weet je zelf niet waar het probleem ligt. Op cruciale momenten stelt ze de juiste vragen/raakt ze pijnpunten en kom je zelf tot inzichten. Dat maakt Shielta uniek.


Henk Meeldijk, DGMI,  Ministerie I&M

Het is een voorrecht om op kantoor een kandidaat uit de doelgroep hoogopgeleide vluchtelingen te begeleiden. Verschillen geven kleur en inzicht. Zij zijn de basis om  verder stappen te kunnen zetten. Als achtergronden sterk verschillen en cultuurverschillen groot zijn, wanneer versta je elkaar dan echt? Shielta geeft mij stof tot nadenken, ook als ik er van uitging dat iets helder was. Zit er bij het gevoel van kristalhelder dan toch nog een deurtje, een klein luikje misschien? Coachen is dan uitdagen om toch nog een keer op zoek te gaan. En als ik het deurtje of luikje vind en open doe, ziet de wereld er dan toch een beetje anders uit.


Monique Bosman, Programma manager, Ministerie I&M

Het ministerie van I & M heeft werkervaringsplekken voor hoog opgeleide vluchtelingen ter beschikking gesteld. Als begeleider van één van deze medewerkers heb ik gebruik gemaakt van het coachingsaanbod van de organisatie, om diversiteit en inclusie op de werkvloer te managen.
Het was een prettig coachingstraject. In de gesprekken speelde Shielta goed in op mijn behoeften en ze toonde voldoende kennis van de ‘problematiek’ van het coachen van de ‘hoogopgeleide vluchteling’. Ik vond Shielta als coach voldoende betrokken en persoonlijk, maar ze had ook op een prettige wijze voldoende professionele afstand. Daardoor voelde ik me veilig om vrijuit te spreken en mijn eigen (on)mogelijkheden verder te onderzoeken. Wat mij vooral heeft geholpen is samen met haar de verbinding kunnen leggen tussen inzicht in mezelf en dat wat ik nodig heb om zelf iemand te kunnen coachen.


Sharda Orie 

De coaching bij Shielta was in één woord geweldig. Ik heb veel geleerd en bereikt. In eerst instantie had ik een ander beeld bij coaching. Omdat ik dit traject moest volgen van mijn werkgever, voelde het alsof ik niet goed genoeg was. Dat bleek helemaal niet zo te zijn. Het gaat over je eigen bewustzijn om nog meer uit jezelf te halen. Ik ben een stuk rustiger geworden. Shielta voelde heel vertrouwd en ik kon bij haar dingen kwijt die ik bij anderen niet uit.  Ik raad het iedereen aan om bij Shielta een traject te volgen


mw. Ortela 

Door de coaching heb ik veel inzichten in mezelf gekregen en mezelf beter leren kennen. Ik was mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen kwijt. Ik ben nu veel milder voor mezelf en naar anderen toe. Elke keer als ik na een coachsessie bij Shielta wegga is er weer een stukje van de vracht die ik op mijn rug draag weg en voel ik me letterlijk lichter. Ik ervaar bij Shielta echte betrokkenheid en ondanks dat het hard werken is ga ik na afloop in een hoera stemming weg.


Janny 

Als feedback op de workshop vrouwenkracht wil ik in ieder geval de woorden integer, aandacht en ruimte noemen. Daarnaast was Shielta steeds opmerkzaam in wat er werkelijk gaande was.


Oesha Sewtahal

De workshop Vrouwenkracht heb ik als zeer positief ervaren.
Het heeft mij bewust gemaakt in welke patronen ik vast zit.


Mala Lalaram 

Toen ik aan het coachtraject begon voelde ik me bij Shielta gelijk op mijn gemak. Ik had direct het gevoel dat ik bij haar iets kon leren, terwijl ik nog niet kon benoemen wat ik precies wilde leren. Door Shielta is het mij gelukt om datgene uit mezelf te halen, wat altijd al in mij zat. Het heeft te maken met mijn eigen grenzen stellen en voor mezelf durven opkomen. Ik ontdekte mijn eigen kracht en ben beter in staat om mezelf neer te zetten zoals ik werkelijk ben.


Anja Harteveld, Locatiemanager,

De Schildershoek HWW-Zorg

Wat mij vooral aanspreekt is de manier waarop Shielta van alle kanten kijkt naar mensen. Zowel hun achtergrond als hun persoonlijkheid maakt dat er soms een conflict ontstaat voor de persoon zelf waarin hij of zij geen inzicht heeft. Door haar manier van benaderen wordt dit afgepeld en blootgelegd en hierdoor kan een persoon daadwerkelijk aan zich zelf en zijn omgeving werken, om tot oplossingen te komen. Dat maakt dat ik Shielta en haar werkwijze zo waardevol vind.


Rabia Orhan

Ik heb de coaching als erg leerzaam ervaren. Shielta laat mij echt nadenken. Ik werd bewust van mijn eigen handelen. Zodra je daar bewust van bent, kan je eraan werken. Om jezelf verder te ontwikkelen is het nodig om je kwetsbaar op te stellen. Doordat ik me heel veilig bij Shielta voelde was dat geen probleem. Ik vind Shielta erg betrokken, meedenkend, geduldig en betrouwbaar.


Monique Kalidien

Toen ik begon met mijn coachingstraject bij Shielta was ik best sceptisch:”zou het de zoveelste oppervlakkige “training” zijn?” Het tegendeel heb ik ervaren. Door Shielta heb ik ontzettend veel inzichten gekregen, zowel op persoonlijk vlak als ten aanzien van mijn manier van communiceren. Shielta heeft het vermogen snel tot de kern door te dringen om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Door haar warme, open houding was er voor mij geen drempel om mezelf te kunnen en mogen zijn. Dat is voorwaarde om verder te kunnen komen in mijn eigen proces.


Anand Badloe, Eigenaar Meditherm Nederland

Ik heb Shielta ervaren als iemand die vakkundig, competent en professioneel is. In een kort tijdsbestek heeft zij een inhoudelijk rapport geschreven, waarbij ze in staat is om buiten het gangbare te denken en Meditherm professioneel neer te zetten. Met het rapport ben ik bij grote opdrachtgevers in gesprek geraakt. Bij verdere uitrol daarvan zal ik haar zeker betrekken.


Karen Bos, Manager Participatie Welzijn Zebra

Shielta straalt in haar rol als coach een rust uit die maakt dat medewerkers met  pittige werkgerelateerde en persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken, vol vertrouwen aan de slag gaan. Voor mij als manager is dit waardevol, omdat deze medewerkers uiteindelijk beter gaan presteren … met meer werkplezier! Winst voor iedereen!


Ireny Pinton, n.a.v. teambuildingsdag

De confrontatie aangaan met jezelf is moeilijk en ongemakkelijk. Echter het besef dat je Zelf meer regie hebt en bepalend bent is goud waard. En dat leer je tijdens deze training.


Joyce Adams, n.a.v. teambuildingsdag

Shielta is een goede trainer/coach, die inzicht heeft in groepsprocessen.


Anneke Vereijken, n.a.v. teambuildingsdag

Shielta gebruikt leuke onverwachte oefeningen, die verrassende uitkomsten  opleveren.


Rabia Orhan, n.a.v. teambuildingsdag

Ik raad het iedereen aan om dit soort trainingen te krijgen. Je wordt er wijzer van. Veel kennis opgedaan. Kennis is macht, maar kreeg ook stukje rust door de training.


 

Arzu Catakli

ik heb een aantal coach gesprekken met Shielta gehad. De gesprekken hebben mij veel inzicht gegeven in mijn houding en gedrag. Vaak spelen elementen mee vanuit mijn culturele achtergrond, die ik niet eens doorhad. Zo heb ik vanuit mijn culturele achtergrond de overtuiging dat een bescheiden houding goed is. De andere kant van de medaille is dat ik minder zichtbaar ben, wat niet effectief werkt. De gesprekken met Shielta gaan vaak diep en raken de kern! Het helpt  om te ontdekken hoe je gedrag bewuster in kunt zetten, om succesvoller en doelgerichter te handelen. Daarmee groeit voor mij het geloof in eigen kunnen!


Sandra

sinds een klein jaar geleden ben ik gestart met een aantal coachingssessies bij Shielta met als doel om inzicht te krijgen in wat ik verder wil in mijn leven, zowel in mijn loopbaan als privé. Shielta heeft een intuïtieve werkwijze. Ze voelt goed aan waar knelpunten zitten en hoe dat zich uit in je gedrag. Dit inzicht levert handvatten op om je eigen gedrag aan te passen en zo bewuster en krachtiger in je leven te staan. 


Aashna

Ik krijg coachingsgesprekken van Shielta en ik voel mij mede door deze gesprekken gesterkt. Shielta is kalm en ze neemt de tijd voor je. Ze heeft mij nieuwe inzichten verschaft en ik vind haar een goede coach. Ze voelt feilloos wat ik nodig heb en vanuit welke richting.


Carlotta Helwig

Door het coachingstraject ben ik een stuk gelukkiger geworden. Door het stellen van de juiste vragen heeft Shielta mij laten ontdekken wat de reden was waarom ik niet volledig tot bloei kon komen. Ik voel nu innerlijke rust wat ik ook uitstraal.


Inge Grootewal

Shielta heeft een prettige en betrokken manier van coachen. Ze doorziet verrassend snel de kern van het probleem, is doortastend en tegelijkertijd weet ze hoe ze iemand in zijn of haar kracht kan zetten.


Shaida Rehman

De workshop Persoonlijke doelen was erg inspirerend en fijn.


Carlotta Helwig

Gun jezelf de workshop Persoonlijke doelen, je wordt er wijzer van.


Anita Sewsahai

Training over coaching: Shielta weet de juiste snaar te raken. Ik zal erbij zijn als er een vervolg training komt!! Shielta heeft ons zeker veel te bieden.


Haydee Martina

Mijn complimenten voor deze training over coaching. Zeer leerzaam en educatief met handvaten waarbij je jezelf verder kan ontwikkelen. Een ware uitdaging om te weten hoe je ervoor staat in het leven. Verdere verdiepingen en nog meer workshops over deze materie aanbevolen om door te kunnen groeien. Deze training is aan te raden.


Haimanot Belay

Ik heb door de training over coaching nagedacht over mijn toekomst en handvaten gekregen. Ik heb mezelf beter leren zien en ben veel rustiger. Shielta straalt veel rust en vertrouwen uit.


Esse Bindraban

Ik heb veel van de training over coaching geleerd. Shielta is heel duidelijk.


Sandra

Zeer nuttige training over coaching. De trainer geeft gerichte inzichten mee voor jezelf, waar je wat mee kunt. Zeker een aanrader.


Seema Mathura

Training over coaching: Shielta is een warme dame en straalt vertrouwen uit, waardoor je haar makkelijk in vertrouwen neemt.


Marlyn Bout

Workshop coachen met competenties: Ga zo door als coach! Je werkt motiverend en bent motiverend. De oefeningen en je sturing waren top!


Anna Goosen

Ik vind de workshop coachen met competenties zeer waardevol als aanvulling op mijn werk bij Vluchtelingenwerk, zowel bij Spi als bij het project “de Volgende Stap”.


Inge Grootewal

Workshop coachen met competenties: Prettige en leerzame training. Mijn leerpunten kwamen in de casussen goed naar voren. Hier kan ik mee verder.


Diederick de Hollander

Workshop coachen met competenties: Shielta  laat je denken, o.a. door het stellen van vragen op het juiste moment.


Anoniem

Workshop coachen met competenties: Als ex-vluchteling coach ik nu zelf cliënten van vluchtelingenwerk. Daarvoor heb ik al vele trainingen gevolgd, maar dit is de eerste die echt recht doet aan de doelgroep.Helaas moet mijn reactie anoniem.