Personal coaching

Personal coaching
Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik

Met personal coaching leer je bewuster naar jezelf kijken en krijg je inzicht in je eigen gedrag. Hierdoor ontstaat persoonlijke groei en herontdek je jouw passie en kracht. Je krijgt inzichten over de kern van het ontstaan van blokkades, waardoor je ze als een uitdaging kunt gaan zien. Voor iedereen die krachtiger, doelgerichter en effectiever wil functioneren, zowel in werk als privé.

Mogelijke ontwikkelingsvragen:

  • Heb je het gevoel dat jouw talenten en kwaliteiten onvoldoende worden herkend, erkend en benut?
  • Loop je tegen blokkades, frustratie en conflicten aan in de samenwerking en relaties met collega’s, leidinggevenden of teen blokkades binnen de organisatiecontext?
  • Wens je inspiratie en energie op te doen om nu echt stappen te zetten?
  • Zit je vast in bepaalde patronen, zoals stilstand, conflicten, geen grenzen stellen?

Wat levert het op?

Een personal coachtraject levert bewustwording, inzichten en inspiratie op, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Je ontwikkelt meer authenticiteit waardoor je steviger staat. Er wordt gewerkt aan het versterken van de balans tussen denken, gevoel en handelen. Hierdoor ben je beter in staat om keuze te maken en tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Dit is direct zichtbaar voor je omgeving en werkt door in je werk en privé.

De aanpak

Wij Zij & Ik werkt op een doortastende en ondersteunende wijze, waarbij het uitgangspunt zelfsturing is. Dat betekent dat je handvatten krijgt aangereikt om zelf tot verantwoordelijkheid te komen voor dat wat er speelt. Ik werk o.a. met de Wij Zij & Ik methodiek, systeemgericht werk en met lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op je vraagstelling en het gewenste resultaat. Je brengt zelf je vragen in je gaat onderzoek doen naar de kern van jouw gedrag, keuzes, de effecten en mechanismen die daaraan ten grondslag liggen. Ik schat in hoeveel sessies er nodig zijn en maken nadere afspraken. Een coachsessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Oefeningen en opdrachten kunnen als huiswerk worden meegegeven.  


Word je eigen leider

Wat wordt er van jou verwacht

De bereidheid om in de spiegel te kijken en te werken aan jezelf als sleutel tot verandering. De basis is zelfsturing. Het leren en durven nemen van verantwoordelijkheid is daarbij essentieel. Je bepaalt zelf welke onderwerpen aan de orde komen en waar je ondersteuning nodig hebt. Daarbij word je gestimuleerd om naar je eigen gedragen, normen, waarden, opvattingen en oordelen te kijken, je leert door middel van zelfreflectie je eigen handelen te analyseren en daar indien nodig anders mee om te gaan. Je zult zelf (her)ontdekken waar je kracht en passie ligt. Door dit inzicht ben je in staat betere en heldere keuzes te maken.  

Ervaringen

“Shielta heeft mij op mijn levenspad mogen begeleiden en een blijvend spoor achtergelaten. Wat haar uniek maakt is haar wijsheid en creativiteit in combinatie met haar hart te volgen en jou bij je hart te brengen”.
Rosita Dewki, Supervisor Haagse Hogeschool

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak
M: 06 21713139
E: info@wijzijenik.nl