Skip to main content

Als reactie op het artikel ‘uitgescholden voor ‘kutmoslim’ enkel vanwege een hoofddoek’, (Ten eerste, 17 december) wil ik opmerken dat het niet alleen moslims zijn die verwensingen naar het hoofd geslingerd krijgen. Er is een trend gaande waarbij mensen met een andere kleur of zichtbaar andere achtergrond, bijvoorbeeld door het dragen van een hoofddoek, door autochtone Nederlanders racistisch bejegend worden.

Lang heb ik me niet willen in- laten met termen als discriminatie en racisme. Maar het lijkt alsof het alledaags is geworden dat in de maatschappij mensen beledigd mogen worden door racistische opmerkingen, zoals ik afgelopen weken zelf ondervond. Zo fietste ik met mijn zoon van school naar huis. Voor ons reden twee senioren in hun scootmobiel. Op een gegeven moment wilden wij ze inhalen, maar blijkbaar wilden zij naar links afslaan. Helemaal kwaad, omdat we ze op dat moment passeerden, riepen ze dat ik ‘vuile bruine’ toch vooral eerst de verkeersregels moest leren en moest oprotten naar mijn eigen land.

Lees het volledige artikel op de Volkskrant site.