Loopbaan coaching

Loopbaan coaching
Op weg naar de volgende stap

Loopbaancoaching is geschikt voor jou als je de regie wilt nemen over je verdere loopbaan. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Tijdens een loopbaancoachingstraject kijken we waar je nu staat, welke weg je hebt afgelegd en vanuit welke ambities. Matchen je ambities nog en welke stappen heb jij te zetten om verder te groeien en ontwikkelen in je loopbaan.

Ontwikkelvragen en/of thema’s

  • Wil jij doorgroeien naar een andere functie en weet jij niet wat bij je past?
  • Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij onderzoeken wat jouw talenten zijn en in wat voor soort functie en omgeving jij het beste tot je recht komt?
  • Wil je een betere balans tussen werk en privé?
  • Wil je meer vanuit zingeving en plezier aan het werk?

Wat levert het op?

Talenten ontstaan vanuit de waarden waar je loyaal aan bent en waar je je mee identificeert. Met loopbaan coaching word je je bewust gemaakt van je eigen reacties, houding en gedrag in relatie tot jouw waarden. Dit bewustzijn draagt ertoe bij dat je meer zicht krijgt op je eigen talenten en kwaliteiten, ook die welke niet als vanzelfsprekend worden herkend door jezelf of je omgeving. Je krijgt inzicht in wat je drijft en waar je ambities liggen. Je krijgt handvatten aangereikt om zelf verantwoordelijkheid te nemen en trouw te zijn aan jezelf, om zodoende je eigen mogelijkheden en kracht te vergroten.

De aanpak

Wij Zij & Ik werkt op een doortastende en ondersteunende wijze, waarbij het uitgangspunt zelfsturing is. Dat betekent dat je handvatten krijgt aangereikt om zelf tot verantwoordelijkheid te komen voor dat wat er speelt. Ik werk o.a. met de Wij Zij & Ik methodiek, systeemgericht werk en met lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen. Tijdens het intakegesprek ga ik dieper in op je vraagstelling en het gewenste resultaat. Je brengt zelf je vragen in en daarbij onderzoek je de kern van jouw gedrag, keuzes, de effecten en mechanismen die daaraan ten grondslag liggen. Ik schat in hoeveel sessies er nodig zijn en we maken nadere afspraken. Een coachsessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Oefeningen en opdrachten kunnen als huiswerk worden meegegeven.  


You can’t be what you can’t see

Wat wordt er van jou verwacht

De bereidheid om in de spiegel te kijken en te werken aan jezelf als sleutel tot verandering. De basis is zelfsturing. Het leren en durven nemen van verantwoordelijkheid is daarbij essentieel. Je bepaalt zelf welke onderwerpen aan de orde komen en waar je ondersteuning nodig hebt. Daarbij word je gestimuleerd om naar je eigen gedragen, normen, waarden, opvattingen en oordelen te kijken, je leert door middel van zelfreflectie je eigen handelen te analyseren en daar indien nodig anders mee om te gaan. Je zult zelf (her)ontdekken waar je kracht en passie ligt. Door dit inzicht ben je in staat betere en heldere keuzes te maken.

Ervaringen

“Ik denk dat coachinstellingen als de Baak deze vorm van coaching niet bieden. Op cruciale momenten stelt Shielta de juiste vragen/raakt ze pijnpunten en kom je zelf tot inzichten. Zij begrijpt heel goed van waaruit je beslissingen neemt. Dat maakt Shielta uniek.”
Deega Ali, Risk-manager ABN AMRO

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak
M: 06 21713139
E: info@wijzijenik.nl