Skip to main content

De kracht van je eigen verhaal is een ééndaagse trainingsmodule voor vrouwen die stem willen geven aan hun levensverhaal. Elke vrouw heeft een verhaal over haar eigen leven. Een verhaal dat is gevormd door alles wat je hebt meegemaakt. De mooie dingen en de minder mooie dingen in je leven. Dankzij de kracht van verhalen geven we betekenis aan ons leven en leren we verleden, heden en toekomst te doorgronden. Zo verwerken we en geven we betekenis aan wat ons overkomt. Hierdoor ontwikkelen we inzichten.

Je eigen levensverhaal bevat vaak de drijfveren voor de dingen die je doet, of juist niet doet. Als verhalen niet gedeeld worden of onbesproken blijven omdat ze er niet mogen zijn, kan dat leiden tot gevoelens van onmacht en frustratie. Vaak weet je niet waar deze gevoelens vandaan komen of hoe je hiermee om kunt gaan. Juist in de onmacht zit heel veel kracht als je stem kunt geven aan je eigen verhaal.

Voor wie?

Voor vrouwen die worstelen met levensthema’s, waardoor ze vastzitten in emoties die blokkeren om in de eigen kracht te staan. Voor vrouwen die te maken hebben met taboes, niet langer willen zwijgen en in een veilige omgeving stem willen geven aan hun verhaal. Voor de vrouw die de kracht in haar eigen verhaal wil ontdekken. Voor de vrouw die zichzelf wil neerzetten zoals ze diep van binnen is en de behoefte heeft om meer over zichzelf te leren.

Werkwijze

Er wordt gewerkt vanuit een veelheid aan creatieve, expressieve en ervaringsgerichte oefeningen. De principes vanuit de Wij Zij & Ik systematiek alsmede het systemisch werken staan centraal. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.

Wat leer je?
  • Stem geven aan je eigen verhaal
  • Verdieping in verbinding met eigen vragen
  • Je verhaal als krachtbron gebruiken
  • Inzicht en handvatten om met je onmacht om te gaan
  • Je eigen authenticiteit ontdekken
  • Sturing geven aan jezelf