Skip to main content

Wij Zij & Ik leiderschapstrainingen

gaan over de kwaliteit van de relaties die medewerkers, leidinggevenden, directie en bestuur met elkaar onderhouden. De kwaliteit van de relaties bepaalt de resultaten, efficiency en het lerend vermogen van de organisatie. Centraal staat het vergroten van vaardigheden voor bewust persoonlijk leiderschap om het beste uit jezelf en de ander te halen.

Veiligheid, vertrouwen, ontmoeting, dialoog en interesse in elkaar zijn randvoorwaarden om met elkaar in verbinding te komen. Dan komt er creativiteit, inspiratie en positieve energie los en kom je in je kracht, van uit wie je in de kern bent, in plaats van uit wat er van je wordt verwacht. Kwaliteiten en talenten worden op de juiste wijze ingezet en benut. Onveiligheid kan leiden tot pesten, in- en uitsluiting, machtsmisbruik, slachtofferschap en daderschap. Thema’s die in de onderstroom aanwezig zijn, maar niet worden benoemd.

Stem geven aan de onderstroom

Om resultaten te bereiken is het belangrijk om met elkaar taal te hebben om de onderstroom te begrijpen. Hoe kan je de onderstroom waarnemen, hoe kun je luisteren en voelen, om deze zichtbaar en bespreekbaar te maken en zo tot gezonde organisatieontwikkeling te komen. Daarvoor creëer je ruimte om met elkaar te praten over angsten, twijfels, zorgen en óók verlangens, talenten en ervaringen. In de leiderschapstrainingen leer je stem te geven aan de onderstroom.

Transformatie

De onderstroom inzetten als transformator om tot goede en gezonde relaties in de organisatie te komen, vraagt om eerst je eigen transformatie te ondergaan; het durven kijken naar je eigen stukken in de onderstroom. Tijdens de trainingen ga je op onderzoek naar wat er op onbewust niveau meespeelt en wat je belemmert in je eigen leiderschap. Je komt bij diepe lagen die de kern raken, zodat er een blijvende verandering tot stand komt en jij in staat bent om de verandering uit te dragen.

De trainingen worden door deelnemers gemiddeld met een 8,5 beoordeeld.