Skip to main content

Invloed met impact

Hoe kan jouw verhaal de kracht zijn in je vrouwelijk leiderschap en authenticiteit?

MAART 2021 – DOOR SHIELTA RAMAUTARSING

Wat gebeurt er met jouw vrouwelijk leiderschap als jij je plek inneemt met alles wat jou uniek maakt. Wat gebeurt er met jouw authenticiteit, je bestaansrecht. Welke invloed heb je dan, met welke impact?

Vrouwen die op een zichtbare plek hun leiderschap uitoefenen, vertellen steeds vaker hun persoonlijke verhaal en de weg die zij hebben afgelegd om in hun vrouwelijk leiderschap te staan. Kamala Harris is een prachtig voorbeeld van een vrouw die vanuit haar vrouw-zijn én migratieachtergrond een rolmodel is geworden voor vele anderen die zich in haar herkennen. Jacinda Ardern laat zien hoe je door dicht bij vrouwelijke competenties als compassie en empathie te blijven, het verschil kunt maken. In aanloop naar de verkiezingen in eigen land, is er aandacht voor de persoonlijke verhalen van vrouwen die nieuw leiderschap voorstaan. Rode draad in de verhalen van deze vrouwen is de zoektocht naar hun authenticiteit en het verschildat zij kunnen maken door hun vrouwelijk leiderschap als kracht te gebruiken. Het is fijn dat deze verhalen worden verteld. Ze laten zien dat het voor vrouwen mogelijk is om in het leven te bereiken wat je wilt bereiken én trouw te zijn aan jezelf. Deze vrouwen hebben een pad geëffend, zodat anderen niet in dezelfde valkuilen of tegen dezelfde obstakels aanlopen.

Een verhaal dat je gaat geloven, waarmee jij je identificeert en waarbij je langzaam maar zeker jezelf kwijtraakt.

Ik herken dit pad vanuit mijn persoonlijk verhaal en zie de zoektocht terug bij de vele vrouwen die ik coach of ontmoet in de trainingen. Zij vertellen een verhaal waarbij je jezelf klein houdt, bang voor je eigen kracht. Een verhaal van overleven, strijden, extra moeite moeten doen om als vrouw volwaardig mee te tellen. Een verhaal van onderdrukking, enkel omdat je vrouw bent en daarom minder rechten en meer plichten hebt. Een verhaal van je eigen succes niet durven omarmen, omdat je niet geleerd hebt dat het succes van jou als vrouw telt. Een verhaal waarbij je je aanpast en conformeert aan het mannelijk perspectief en jouw vrouwelijke kwaliteiten niet gezien en erkend worden. Een verhaal waarbij je jezelf kwijtraakt, schipperend tussen diverse rolopvattingen vanuit de verwachtingen waaraan jij als vrouw moet voldoen. Een verhaal van het eeuwige schuldgevoel, omdat je denkt dat je iedereen tevreden moet houden en overal tekort schiet. Een verhaal dat je gaat geloven, waarmee jij je identificeert en waarbij je langzaam maar zeker jezelf kwijtraakt.

Als vrouwen kunnen we van elkaar leren, omdat we allen hetzelfde pad bewandelen. We kunnen ons verbinden in sisterhood en elkaar dragen. Zodat je vanuit veiligheid weer connected raakt met je eigen vrouwelijke kracht en wijsheid. De eerste stap daarin is om vanuit compassie en empathie stem te geven aan je eigen verhaal en er zonder oordeel naar te luisteren. Wat is dan het verhaal wat je over jezelf vertelt en hoeveel krachtiger maakt het jou in je eigen authenticiteit en leiderschap? Welke invloed en impact heb jij dan?

Wil je de kracht van jouw verhaal ook ontdekken?
Meld je dan aan voor de online workshop ​De kracht van je eigen verhaal​, op ​20​ en ​21 mei​ ​(halve dagen).

Karin van Barneveld en Shielta Ramautarsing verzorgen deze online workshop. Shielta en Karin werken samen vanuit de passie voor empowerment en persoonlijk leiderschap. Twijfel je nog of alvast een voorproefje, ​schrijf je dan in​ voor de gratis online proeverij op ​9 april​.