Ervaringen lezingen

5 maart 2019 was ik spreker  bij de aftrap van Internationale Vrouwendag in Delft, op het thema dapper vrouw. Ik zie ja, niet omdat ik mezelf zo een dappere vrouw vindt, maar omdat dapper zijn voor mij gaat over trouw zijn aan jezelf,  je eigen pad volgen en kunnen blijven staan voor wat ik te brengen heb. Wat ik breng is een stem waarmee ik iets verwoord wat anderen uit hun stilzwijgen haalt. Selma Akozbek, voorzitter Internationale vrouwendag Delft:  “Wat een moedige, mooie bewonderenswaardige vrouw. Je hebt mij geraakt door je puurheid, authenticiteit en ging recht door mijn hart heen. Ik denk dat iedereen wel iets herkent die met de genoemde thema’s te maken heeft of heeft gehad. Ik vind het knap dat je, buiten de steun van je gemeenschap,  je staande weet te houden door trouw te blijven aan jezelf. Wat een power dapper Shielta”.


Internationale Dag van de Verdraagzaamheid

Op 16 november 2018, Internationale Dag van de Verdraagzaamheid heeft  De Nederlandse Politie Bond (NPB) aandacht besteed aan het thema “Ver-ander jezelf” . De  NPB vindt het belangrijk dat er ruimte is voor diversiteit en verdraagzaamheid, binnen en buiten de politie. Samenleven en -werken met en in andere culturen vraagt een aanpassing van iedereen, met respect als sterke basis. Verdraagzaamheid in onze samenleving is dan ook essentieel. Latifa al Ayachi, Programmamanager InclusieWat een moed heb je als je de stilte rondom taboes doorbreekt! Ademloos en met kippenvel heb ik naar Shielta haar bijdrage geluisterd op de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid, georganiseerd door de Nederlandse Politie Bond. (On)verdraagzaamheid en uitsluiting is een belangrijke rode draad in haar leven waar zij je op een invoelende wijze deelgenoot maakt van haar reis door het leven. Wat ik zelf het meest bewonderenswaardig vind, is dat zij ondanks veel narigheid, verdriet en pijn haar ZIJN heeft kunnen ombuigen naar een krachtige en prachtige vrouw die de moed heeft gevonden om zichzelf te leiden en te helen. Zij is een inspiratiebron voor vrouwen en voor hen die hun stem nog niet gevonden hebben. Haar verhaal en boek ‘De kracht van Zijn wie ik ben’ is een must voor professionals in het veiligheidsdomein om een inkijk te krijgen in een gesloten cultuur en wereld van huiselijk geweld. Esther Neven, Consultant en Wetenschapper: Ik was die dag aanwezig.  De processen die Shielta beschrijft met betrekking tot loyaliteit, zwijgcultuur en in en – uitsluiting zijn ook van toepassing op organisaties met een gesloten cultuur, zoals politie, brandweer en defensie. Ik bestudeer dat bij de politie. De manier waarop Shielta haar eigen familiesysteem kan analyseren is knap en moedig.


Lezing en Workshop “De kracht van je eigen verhaal” Buzinezzclub 19 juli 2018 

Wauw, grote dank aan Shielta Ramautarsing, die onze Rotterdamse groep heeft geïnspireerd met haar indrukwekkende verhaal. In een intieme setting vertelde zij over haar ervaringen met huiselijk geweld en haar onderdrukte positie als meisje binnen het gezin. Iedereen herkende zich op zijn of haar eigen manier. Dit zorgde voor openheid in de groep en een stukje verwerken. Ze heeft de kracht in zichzelf teruggevonden en aan onze members meegegeven. met Joel junior, trainer Buzinezzclub Rotterdam