De Wereldkeuken vol Veerkracht

Een van mijn dromen is om verhalen van mensen zichtbaar te maken. Samen met Bilal Sahin van het Vaderentrum Den Haag vandaag besproken of deze droom gerealiseerd kan worden. Met het project “De Wereldkeuken vol Veerkracht”, gaan we in september starten met een try-out, waarbij iemand geïnterviewd wordt en haar of zijn verhaal deelt. Het verhaal van een gewone burger, iemand die jouw buurvrouw of buurman zou kunnen zijn. Verhalen die onzichtbaar blijven, waardoor veel kracht onzichtbaar blijft. We doen dit onder het genot van een maaltijd, omdat eten in alle culturen een verbindende factor is.

Het delen van verhalen is een uitnodiging om de ander te ont-moeten. Door het delen van verhalen die antwoord geven op de vragen: “wie ben je, wat drijft je in het leven en wat maakt je de persoon die je bent”. Verhalen laten de veerkracht in de mens zien en kunnen een inspiratiebron zijn om een stukje van het geloof en de kracht in jezelf terug te krijgen.
Verhalen werken verbindend, doordat het de vooroordelen weg haalt.  Deze vooroordelen ontstaan, omdat we geneigd zijn te kijken door onze eigen bril. Juist in deze tijd, waar de verharding van de samenleving voelbaar is, er angst en haat wordt gezaaid ten aanzien van de ander, is het belangrijk dat we de verbondenheid met elkaar weten vast te houden en de ander écht kunnen zien.