Lezing Migratie en Trauma

Op 30 september verzorgt Shielta Ramautarsing een lezing over het onderwerp Migratie en Trauma. Een migratie is een ingrijpende gebeurtenis die zijn sporen achterlaat. Het behouden van je identiteit, je sociale status,  je maatschappelijke positie en het vinden van een plek binnen een nieuw land is een uitdaging. Een migratie op zich kan een bron van stress zijn vanwege het wegvallen van bekende structuren en familiebanden. De invloed daarvan is vaak veel ingrijpender dan men op het eerste gezicht beseft en kan leiden tot trauma’s. Verlies kan zich op verschillende vlakken manifesteren, zoals sterker vasthouden aan culture en sociale waarden, maar ook in lichamelijke en psychische ziektebeelden. Tijdens deze bijeenkomst staat trauma in relatie tot migratie van de Hindoestanen in Nederland centraal. Deze doelgroep heeft binnen vier generaties met twee grote migratie te maken gehad.

migratie 3Inmiddels groeit in Nederland de tweede en derde generatie op van de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap die naar Nederland zijn geëmigreerd. Hoe doen zij het en met welke trauma’s hebben zij te maken. En wat heeft de migratie betekend voor de 1e generatie als het gaat om bovengenoemde aspecten.

Daarom organiseert Maatschappelijk werk van Stichting Federatie Eekta samen met Shielta Ramautarsing van Wij Zij & Ik Coaching en Advies, op vrijdag 30 september van 13.30 uur tot 17.00 uur een bijeenkomst gericht op migratie en trauma. Doel is om bewust van te worden van deze problematiek en elkaar handvatten aan te reiken die kunnen tot leiden tot herkenning en erkenning.

Datum en tijd: 30 september van 14.00 tot 17.00

Aanmelden via: info@eekta.nl of via het secretariaat van Eekta, 070 – 36553903

Locatie: 
Stichting Federatie Eekta Bhawan
Boylestraat 20
2563 EK Den Haag