Skip to main content

Stress en trauma coaching richt zich op ingrijpende gebeurtenissen die zich in je leven hebben voorgedaan en die niet of onvoldoende verwerkt zijn. Bij een trauma treedt je overlevingsmechanisme in werking. Een trauma kan getriggerd worden door een situatie in de werksfeer en/of privésfeer, soms jaren na de gebeurtenis, zonder dat je hier bewust van bent. Dan komt jouw overlevingssysteem in actie. Met als gevolg dat het trauma wordt geactiveerd en je gedrag laat zien vanuit je overlevingsdeel. Dit gedrag is echter niet meer productief, werkt tegen je en vaak lukt het niet om hier grip op te krijgen. Bij trauma coaching werken we aan het grip krijgen op je overlevingsdeel door het versterken en benutten van je gezonde deel.

Wat levert het je op?

Met trauma coaching krijg je inzichten in je overlevingsmechanismen en om het gedrag dat daaruit voortvloeit te herkennen. Je leert om datgene wat je onderdrukt, er te laten zijn en je onmacht als kracht in te zetten. Inzicht in angst- en stressreactie in combinatie met handvatten hoe je daarmee om kan gaan, geven jou weer sturing. Je krijgt meer grip op situaties, zowel in je werk als privé. Je kunt gaan leven in plaats van overleven.

Wat wordt er van jou verwacht?

De moed en bereidwilligheid om jezelf te willen helen. Het is belangrijk dat je je eigen tempo volgt en je ervan bewust bent dat dit een traject is dat vaak meer tijd nodig heeft, afhankelijk van de intensiteit van de effecten van het trauma.

Mogelijke ontwikkelvragen
  • Ben jij blootgesteld aan huiselijk geweld, mishandeling (psychisch of fysiek) of misbruik, en is dit nog steeds een taboe of onvoldoende verwerkt?
  • Heb je in je werk of privé te maken met uitsluiting, pestgedrag of ongewenst gedrag van anderen en weet je niet goed voor jezelf op te komen?
  • Ben je voortdurend aan het strijden om voor jezelf en/of anderen op te komen?
  • Heb jij onbegrepen lichamelijke klachten, concentratieproblemen en energieverlies?
  • Hebben jij of je ouders een migratie achter de rug en ben je zoekend naar je plek en positie in de samenleving, de organisatie waar je werkt, of in je familiesysteem?

“Door inzichten die ik opdeed bij Shielta heb ik meer verwerkt dan in 10 jaar psychotherapie”.

Ramona B.

“Ik ben in het verleden bij verscheidene psychologen geweest, maar de inzichten die ik door Shielta heb opgedaan gaan dieper en hebben daardoor meer resultaat.”

Ebrahim