Boek

 

Op 20 november 2017 lanceerde Shielta Ramautarsing haar autobiografische boek “De kracht van Zijn wie ik ben”. Met het delen van haar verhaal  doorbreekt Shielta haar stilzwijgen. Vanuit haar Hindoestaanse achtergrond schrijft zij over haar ervaringen met kindermishandeling, huiselijk geweld en haar onderdrukte positie als meisje binnen het gezin. Zij vertelt openhartig over haar eigen proces naar genezing en het hervinden van de kracht in haarzelf.
Op een adembenemende wijze neemt Shielta de lezer mee in haar proces van heling. Hiermee stelt zij op persoonlijke wijze taboes rondom de positie van vrouwen en geweld binnen de samenleving aan de orde.

Geen enkel kind zou zich zo mogen voelen. Ik heb zelf een rolmodel gemist. Iemand die hier doorheen is gegaan en aan wie ik mij had kunnen optrekken. Door mijn verhaal te delen beoog ik zelf het rolmodel te zijn”.

In het boek wordt de context geschetst van de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Toch weet Shielta iets te raken wat ons allemaal aangaat: de universele rechten van het kind.

ISBN: 978-90-76407-78-4

Uitgeverij: Tattwa

Verkrijgbaar via Bol.com, boekhandel of uitgeverij Tattwa